Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger

Als lezer word je waarschijnlijk overladen met de reviews van de nieuwste kwastenreinigers op budgetgebied. Als beautyblogger kon ik het niet laten om er niét over de schrijven. Net zoals andere behoor ik tot de ik-ben-te-lui-om-mijn-kwasten-te-wassen groep, vandaar dat dit het perfecte middel was om mijn kwasten toch schoon te houden. Ik twijfelde erg tussen die van de Hema en die van de Kruidvat, maar ik koos toch de laatste optie vanwege het strakke design en omdat het de goedkoopste versie van allemaal was. Maar is goedkoop ook beter?

WAT ZEGT KRUIDVAT?

Kruidvat Professional Make-Up Kwastenreiniger reinigt, verfrist en houdt de vezels zacht. De reiniger is geschikt voor kwasten met synthetische en natuurlijke haren. Ideaal om dagelijks te gebruiken, want de kwast is snel weer droog en klaar om te gebruiken. Regelmatig reinigeren met de kwastenreiniger verlengt de levensduur van de kwasten.

HOE GEBRUIK JE DE KWASTENREINIGER?

Breng de kwastenreiniger aan op een droge tissue en wrijf de kwast hierin voorzichtig schoon tot hij niet meer afgeeft. Laat de kwast vervolgens aan de lucht drogen en niet uitspoelen. Tip :  Ondanks dat de kwastenreiniger een klein opening gaatje bevat, is het toch handig om een deel van de reiniger over te gieten in een sprayflacon. Zo hoef je alleen met een aantal keer sprayen op een tissue en verspil je niet te veel product.

DE VERPAKKING

De Professional Make-Up Kwastenreiniger komt in een hele chique mat zwarte doos. Je zou haast niet zeggen dat het van de Kruidvat is! Het design is strak en mooi, ook van de flacon zelf! Alles staat zowel op de doos als op de flacon heel duidelijk uitgelegd, wat zeker handig is als je voor het eerst een speciale kwastenreiniger gebruikt zoals ik. De zijkant van de fles is transparant zo kan je precies zien hoeveel roze vloeistof je nog over hebt om je kwasten te reinigen. In de flacon zit 200 ml.

DE TEST

Voor het gebruik van de reiniger

Ná het gebruik van de reiniger

RESULTAAT

Doordat ik al verschillende reviews van dit product had gelezen, wist ik wat ik ongeveer kon verwachten. De geur van de reiniger is niet heel neutraal, maar ook niet heel erg aanwezig. Bij het aanbrengen van het product op de tissue merkte ik meteen al dat voor al mijn kwasten je best veel moet gebruiken. Probeer daarom mijn tip toe te passen die ik hierboven onder het kopje ” Hoe gebruik je de kwatenreiniger ? ” kan lezen. Maar verder ben ik er heel tevreden over! Het eerste ingredient op de lijst is Alcohol, waardoor je zou verwachten dat het product heel sterk en grondig zou werken, maar dat valt heel erg mee.

Deze reiniger is perfect voor het schoonmaken van je kwasten tussendoor, zeker bij oogschaduwkwasten is het ideaal! Denk aan ; als je de ene dag een heftige smokey eye maakt en je de andere dag een natuurlijke look maakt je hele oog er vlekkerig uitziet door de donkere oogschaduws van de dag ervoor. Lange wachttijden totdat je kwasten droog zijn, zijn nu helemaal verleden tijd! Wel raad ik aan om minsten 1 keer in de twee weken je kwasten echt grondig te wassen met bijvoorbeeld babyshampoo, maar tussendoor is dit product prima te gebruiken. Als je naar de testfoto’s kijkt, zie je dat de haren van mijn kwast zelf niet compleet schoon zijn, maar er komt helemaal niks meer van de kwast af als ik hem over een andere tissue haal, schoon genoeg dus!

Nu pas realiseer ik me, hoe kon ik het ooit volhouden zonder dit product? Ik gebruik het haast bij elke kwast ; blush kwast, bronzer kwast, blending kwast, poeder kwast, platte oogschaduwkwast, ronde oogschaduwkwast, eyeliner kwast, smokey eye kwast .. noem het maar op!

 De Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger is verkrijgbaar in het make-up kwasten schap, en kost €2.99

Wat gebruik jij om je kwasten te reinigen?

50 Comments

 1. 28 May 2013 / 07:40

  Handig! Ik heb zelf die van de Hema en die vind ik ook fijn 🙂

 2. 28 May 2013 / 09:03

  Ik vind de flacon van kruidvat vele malen mooier als die van de Hema. Maar ik heb wel het idee datt mijn kwasten witter worden met die van de Hema als ik de foto’s bekijk. Toch wil ik die van kruidvat hierna proberen.

 3. 28 May 2013 / 09:07

  Deze lijkt me wel heel fijn 🙂

 4. 28 May 2013 / 09:36

  Ik heb die van de hema en volgens mij is er kwalitatief geen verschil tussen de twee, behalve dat die van de hema duurder is en een lekker zoet geurtje heeft.

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:20

   Dat had ik ook gehoord van de Hema reiniger, persoonlijk houd ik wel van de zoete geurtjes 😀

 5. 28 May 2013 / 09:46

  Volgens mij is deze even goed als die van MAC als ik dat zo hoor, fijne budget versie!

 6. 28 May 2013 / 09:56

  Lijkt mij fijn! Ik gebruik de Hema variant, maar als deze op is wil ik zeker die van Kruidvat proberen!

 7. jemke
  28 May 2013 / 11:04

  long time ago! how are you doing? leuke post! ik ben benieuwd, ik heb die van mac maar wil wel een goedkopere die ik makkelijk kan kopen.

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:18

   Wat leuk dat je weer terug bent! Deze reiniger én die van de Hema zijn makkelijk verkrijgbaar 😀

 8. 28 May 2013 / 12:04

  deze moet ik ook echt gaan aanschaffen! ik had er eerst een van MAC maar toen die op ging gebruikte ik gewoon baby shampoo ><

 9. 28 May 2013 / 13:10

  Ziet er goed uit! Zelf heb ik die van de Hema, ook erg fijn!

 10. 28 May 2013 / 13:54

  Ziet er mooi uit, ik wist niet eens dat kruidvat dat had..

 11. 28 May 2013 / 14:08

  Ik heb hem ook gekocht en ben blij dat jij er positief over bent(dan heb ik geen miskoop) Ik moet eerst 1 kwastenreiniger opmaken voordat ik de Kruidvat mag openen en gaan gebruiken.

 12. 28 May 2013 / 14:12

  Ik vind die Rituals kwastenhouder mooooi! Maar ontopic: fijn product is dit hé? Al moet ik zeggen dat ik liever de voorkeur geef aan m’n kwasten écht uitgebreid wassen. Maar dit is wel hartstikke ideaal om na een look je oogschaduwkwasten even mee op te frissen! ^-^

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:22

   Bedankt, zo een kwastenhouder is zo makkelijk te creëren! Ik was mijn kwasten haast nooit uitgebreid, wat echt super slecht is haha 🙂

 13. 28 May 2013 / 14:47

  Hij lijkt me erg fijn! (: Ik gebruik eigenlijk altijd baby shampoo haha!

 14. 28 May 2013 / 15:01

  ik ben groot van van zulk spul, echt een uitkomst!

 15. 28 May 2013 / 16:19

  Lijkt me een goede reiniger, leuke review!

 16. 28 May 2013 / 17:09

  Erg handig dit! Zelf gebruik ik die van MAC al jaaaaren en ik geef op zich niet zoveel om de ‘dure’ prijs maar het feit dat ik zo ver weg woon (ik moet al snel anderhalf uur reizen voor een MAC store) maakt het irritant. Ik kan wel online bestellen maar dan moet ik weer geld op paypal zitten of een creditcard lenen… Nee, volgende keer ga ik voor die van Kruidvat!

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:24

   Dat is altijd het vervelende bij MAC producten! Ik woon zelf heel dichtbij de counters, maar de PRO producten vind ik altijd net wat leuker, maar dat is wel weer 2 uur rijden haha 🙂

 17. 28 May 2013 / 17:33

  Deze klinkt wel heel fijn! En zeker voor zo’n klein prijsje!

 18. 28 May 2013 / 18:04

  Ik heb hem ook en vind hem niet zo te gek, de bovenkant is wel schoon maar de binnenkant helemaal niet. Ach, voor tussendoor in elk geval prima 🙂

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:25

   Precies! Voor tussendoor is die echt perfect!

 19. 28 May 2013 / 21:25

  Lijkt me fijn 🙂 x

 20. 29 May 2013 / 09:57

  Ik wil deze nu ook wel gebruiken! Ik ben benieuwd haha

 21. 29 May 2013 / 09:59

  Lijkt me heel fijn, jammer dat ie in de Belgische Kruidvatwinkels (nog?) niet te verkrijgen is 🙁 Hema kwastenreiniger it is dus, al is die ook iedere keer dat ik er heen ga uitverkocht

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:30

   Dat weet ik helaas niet! Ze zouden deze maand overal in de Kruidvat filialen moeten liggen. Bij mij is die van de Hema ook elke keer op, heel geliefd blijkbaar haha 🙂

 22. 29 May 2013 / 10:52

  Meh, ik hou het gewoon bij water en babyshampoo denk ik 🙂 Maar op zich klinkt het zeker niet slecht.

 23. Natascha
  29 May 2013 / 12:25

  Ziet er goed uit!

 24. 29 May 2013 / 13:51

  Dit is echt geen geld, als je vergelijkt met bv Mac. En als ie dan nog even goed z’n werk doet ben ik om!

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 11:31

   Jaa hé, echt ideaal!

 25. 29 May 2013 / 14:02

  Hij lijkt me erg fijn! En lekker budget!:)

 26. 29 May 2013 / 16:49

  Hij lijkt me fijn! Ik vergeet het alleen te gebruiken haha xx

 27. 29 May 2013 / 17:33

  Lijkt me een erg fijne kwastenreiniger!

 28. 30 May 2013 / 11:44

  Fijn issie he! Ik gebruik hem nu ook standaard haha (:

 29. 30 May 2013 / 11:58

  Leuk dat kruidvat er nu ook een heeft!

 30. 30 May 2013 / 16:09

  Ik vind de producten zo fijn!

 31. 31 May 2013 / 11:36

  Ziet er heel fijn uit, wil hem zelf ook graag!

 32. 1 June 2013 / 12:02

  Ik hoor al bij de food groep, maar ik kan me ook aansluiten bij de ik-ben-te-lui-om-mijn-kwasten-te-wassen groep haha! Het product ziet er echt ideaal uit, ik denk dat ik het ook maar is ga kopen! En de verpakking ziet er inderdaad te luxe uit voor de kruidvat!

 33. 1 June 2013 / 20:34

  Wauw, wat een fijn prijsje voor zo’n goed product! Goede tip! Dit moet ik ook maar eens aanschaffen, want de levensduur van mijn kwasten is niet alles, haha;)!

 34. 2 June 2013 / 22:53

  Heel toevallig! Ik was net aan het stemmen bij de Kruidvat prijzen en zag ik deze staan. Ik vertelde aan mijn vriend dat ik niet wist dat de Kruidvat deze ook had en toen ik zag staan dat er een review over was geschreven, moest ik er wel op klikken. Ik ben er ook wel nieuwsgierig naar geworden. Nu heb ik die van de HEMA net gekocht, dus daar houd ik het even bij. Wel een ontzettend duidelijke review. Je hebt er zeker een nieuwe volger bij!

 35. 10 June 2013 / 00:26

  Ah, wat goed. Een review hierover. Ik was er al benieuwd naar. Ik doe het nu namelijk DIY-stijl, maar kan wel zo’n ding gebruiken.

 36. Jente
  13 June 2013 / 18:22

  Goede review! Zit eraan te denken om hem ook te kopen 🙂

 37. 15 June 2013 / 12:50

  Op de reiniger van Mac heb ik gewoon een spraykopje gedraaid van een oud haarproduct haha :d werkt idd veel fijner dan een ‘gat’

 38. 30 June 2013 / 20:12

  ik gebruik milde babyshampoo, kwawstenreiniger van de hema en ik heb sinds kort ook de kwastenreiniger van de kruidvat in huis gehaald. moet hem nog uitproberen. xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *