Nepwimpers Aanbrengen # Beauty Tips

Bijna een jaar geleden had ik een artikel gepost op mijn website, hoe moeilijk ik het vond om nepwimpers aan te brengen. Ik vond het er altijd zo mooi uitzien, het maakt je mooie ooglook helemaal af, maar het aanbrengen ging maar niet. Nu één jaar later heb ik mijn best tips & tricks verzameld hoe je nepwimpers het best kan aanbrengen. Daarnaast doe ik ook nog een review van de eBay nepwimpers, een van de goedkoopste die je online kan bestellen. Nu kreeg ik van een aantal bezoekers de vraag of ik tips kon geven over hoe je het beste nepwimpers kan aanbrengen, en dat leek me ontzettend leuk om te delen met jullie in een artikel!

Jullie zien het al bij elke ooglook voorbij komen, een stel volle en lange nepwimpers die helaas niet van mezelf zijn. Zelf heb ik ook wel lange wimpers, alleen het volume mis ik. Nu draag ik persoonlijk elke dag alleen mascara en als ik echt aan de slag ga met een mooie look, breng ik nepwimpers aan. Dit is misschien zo een 3 keer per maand. Tijdens het maken van foto’s van ooglooks kwam ik erachter dat de nepwimpers die ik gebruikte te zwaar en opvallend waren. In het echt zag het er perfect uit, maar op foto’s niet echt, waardoor het me veel moeite kost om het er mooi te laten zien. Ik bestelde een ander paar nepwimpers die veel lichter waren en zonder zo een dikke zwarte rand. Deze nepwimpers kwamen van de week aan, dus ik besloot om ze meteen te testen en er een algemeen artikel over te schrijven.

Nepwimpers die ik eerst gebruikte

Nieuwe ” natuurlijke ” nepwimpers

DE NEPWIMPERS ZELF

Er zijn honderden verschillende nepwimpers, stel jezelf dan de vraag ; wanneer wil ik het gebruiken? Overdag of alleen voor een bepaalde gelegenheid?  Elke dag of maar eenmalig?  Natuurlijk of dramatisch ? Als je nepwimpers elke dag wilt dragen dan is het verstandig om te investeren in een goed paar. Als je nepwimpers na het afhalen elke keer reinigt, kan je ze vaker hergebruiken. Maar stel je wilt het gebruiken voor bijvoorbeeld een feestjes of andere gelegenheden, dan kan je ze prima online bestellen en dan met name op eBay. Daar kocht ik dus 10 paar nepwimpers in een doosje voor €2.10 met gratis verzendkosten, geen geld natuurlijk! Er zijn ook zoveel verschillende soorten en maten, ik heb nu met 1 doosje van 10 paar al meer dan een jaar gedaan. Maar ook Essence heeft prima budget nepwimpers in het assortiment zitten om een aantal keer te gebruiken. Dit is misschien net wat handiger als je geen tijd hebt om te wachten op een eBay bestelling.

DE LIJM

Nu je je nepwimpers hebt is het belangrijk om een goede lijm te hebben. Als je één paar koopt zoals bij Essence of andere merken, krijg je meestal een mini flesje lijm bij je wimpers, dit is prima voor eenmalig gebruik. Wil je het vaker gebruiken, dan is een goede lijm erg belangrijk! Ik gebruik een body glue in een soort van nagellakpotje van Pupa dat eigenlijk bedoeld is voor glitter tattooages. Deze lijm is zeker niet bedoeld voor nepwimpers, maar ik had het per toeval ontdekt en het werkt erg goed! Een andere goede lijm is DUO dat te koop is in de Douglas bij MAC. Een goede lijm kan best prijzig zijn zo rond de €9-€11, maar het is zeker een mini investering.

HET AANBRENGEN

Zelf breng ik nepwimpers aan gewoon met mijn handen, maar er zijn ook andere tools die het net wat gemakkelijker maken. We beginnen met de meest simpele en dat is namelijk het pincet. Nadat je de lijm hebt aangebracht op de strook van de nepwimper wacht je 30 seconden en met je pincet kan je precies bepalen hoe en waar je je nepwimper wil plaatsen. Je kan dit dus met een gewoon pincet doen, maar je hebt ook speciale pincets die perfect zijn voor beginners. Breng de nepwimper eerst aan in het midden en daarna pas het begin en het uiteinde. Probeer de nepwimpers zo dicht mogelijk bij je natuurlijke wimpers aan te brengen en als het gelukt is wacht je even totdat de lijm is opgedroogd.

EXTRA TIPS

 • Na het aanbrengen van je wimpers is het net wat mooier om je natuurlijke en nepwimpers tegelijkertijd te krullen met een wimperkruller. Zo lijken ze nog natuurlijker.
 •  Voor een meer dramatisch effect kan je nog een laagje mascara aanbrengen over de nepwimpers of ervoor, dit pas ik zelf alleen nooit toe omdat dit bij mij geen mooi effect geeft, velen anderen doen het wel. Het ligt maar net hoe het resultaat er bij jouw uitziet.
 • Breng een zwart oogpotlood aan op je bovenste waterlijn hierdoor ziet het eruit alsof je je natuurlijke nepwimpers geblend zijn met de nepversie.
 • Het schoonmaken van nepwimpers is heel simpel, nadat je ze er eraf hebt gehaald pluk je de restjes lijm van de wimpers, en met een watje met wat oog make-up remover haal je de restjes eraf. Plaats ze dan in de originele verpakking om de vorm te behouden.
 • Vind je het ongemakkelijk om je nepwimpers er in 1 keer af te trekken, neem dan een wattenstaafje met make-up remover , haal dit langs je wimperrand en als het goed is raken de wimpers nu vanzelf los.
 • Als laatst ; het is en blijven NEPwimpers, als het er niet héél natuurlijk uitziet maakt dat helemaal niks uit!

HET RESULTAAT

Foto is gemaakt in onnatuurlijk licht

Onnatuurlijk licht

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht

Al mijn tips en tricks zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ieder heeft zo zijn/haar eigen persoonlijke voorkeuren qua manier etc, blijf dus vooral oefenen en kijk wat JIJ het fijnst vindt. Je zult mijn nieuwe versie van natuurlijke nepwimpers voortaan voorbij zien komen in looks!

Laat in de comments achter of je wat aan mijn tips heb gehad, en of jij zelf ook nepwimpers draagt!

50 Comments

 1. 26 May 2013 / 07:22

  Heel handige tips! Fijn artikel 🙂

 2. 26 May 2013 / 08:30

  Dit zijn zeker goede tips! Ik draag zelf nooit nepwimpers omdat ik gevoelige ogen heb. Ik durf het dus niet echt aan met ooglijm.

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 19:44

   Dan zou ik het ook niet aanraden! Heb zelf ook een jaar lang last gehad van gevoelig ogen, niet fijn 🙁

 3. 26 May 2013 / 08:32

  Wat een fijn artikel is het geworden <3!

  • 1 December 2013 / 18:21

   Ik vind het spul van abey

   • 1 December 2013 / 18:22

    Ik vind de nepwimpers goed

 4. 26 May 2013 / 10:17

  IK draag eigenlijk nooit nepwimpers, vind het niet fijn zitten. Maar mooi is het wel.

 5. Lisa
  26 May 2013 / 10:50

  Het lukte mij eerst ook nooit
  Maar ik wilde het kunnen, zo mooi
  Ik heb er heel wat gekocht en getest en mijn favoriet gevonden
  Erg handig artikel en ze zien er prachtig uit bij je

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 19:44

   Heel veel oefenen helpt echt! Wat zijn jouw favoriete wimpers? En nog bedankt 🙂

 6. 26 May 2013 / 10:56

  Heel handig artikel! Ik draag trouwens zelf eigenlijk nooit nepwimpers. Ik ben gezegend met een volumineuze lange bos wimpers.

 7. 26 May 2013 / 11:10

  Ik draag ook nooit nepwimpees, maar wil nig streds een keer een mooie look ermee maken. Handige tips!

 8. 26 May 2013 / 11:14

  Handige tips, toevallig heb ik laatst een soortgelijk pincet besteld op ebay en hij is al binnen dus ik ga er deze week mee oefenen 🙂

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:47

   Laat me weten hoe het pincet je bevalt, ik wil hem ook bestellen, maar ik twijfel nog!

 9. 26 May 2013 / 11:58

  Fijne tips! Ik heb nog nooit nepwimpers gebruikt maar wil het binnenkort toch eens proberen!

 10. 26 May 2013 / 12:07

  handige tips! mooie wimpers heb je

 11. 26 May 2013 / 12:29

  Superhandig artikel!

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:52

   Daar had ik vroeger ook last van, en dan met name bij hele zware nepwimpers! Best vervelend!

 12. 26 May 2013 / 13:09

  Ik vind het nogal moeilijk, maar hier heb ik wel wat aan! Ziet er mooi natuurlijk uit ook trouwens!

 13. 26 May 2013 / 13:50

  Ik heb van mezelf volle, lange wimpers , dus ik heb gelukkig geen nepwimpers nodig!
  Nuttig artikel trouwens!

 14. 26 May 2013 / 14:16

  oh wow they look so beautiful and so natural!!

  x

 15. 26 May 2013 / 17:20

  Bedankt voor deze tips. Super handig. Jij brengt de nepwimpers echt aan als een pro! Ik heb nu een paar falsies van Eyecandy liggen maar die zijn erg zwaar en opvallend. Ik denk dat het een ‘drag queen’ effect zal geven 😉 hihi. Ik wil het wel uitproberen maar ik denk ook dat meer natuurlijke valse wimpers uiteindelijk een mooier effect zullen geven.

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:54

   Graag gedaan Deb, ben blij dat je er iets aan gehad hebt!! De wat meer natuurlijke zijn echt aan te raden, zeker als je net pas begint, of gewoon nog even wilt oefenen met nepwimpers 😀

 16. 26 May 2013 / 17:40

  Super mooi! Ik gebruik ze zelf niet, ze komen nooit boven mijn eigen wimpers uit haha

 17. 26 May 2013 / 18:39

  Oh ik vind nepwimpers aanbrengen echt een crime! Lukt me echt NEVER nooit. Ze vallen er ook altijd binnen 5 minuten weer vanaf haha. Zal wel aan mij liggen. Staat mooi zo die subtiele nepwimpers!

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:57

   Wat vervelend! Om het echt lang te laten zitten, moet je de nepwimpers niet meteen aanbrengen, maar wachten totdat de lijm een beetje sticky wordt!

 18. 26 May 2013 / 19:38

  Zien er super mooi uit, en niet te opvallend!

 19. 26 May 2013 / 20:11

  Wow, superfijne tips! Thanks <3

 20. 26 May 2013 / 22:04

  Ik draag zelf geen nepwimpers, maar wel handig uitgelegd voor degene die het wel doen!

 21. 26 May 2013 / 22:08

  Handige tips, ik heb er in het begin ook erg op moetten oefenen maar na een tijd zit de techniek gewoon in je vingers! 🙂

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:55

   Het oefenen met het aanbrengen is echt dé key, om het goed te zetten! Al kan er altijd nog wat fout gaan natuurlijk 🙂

 22. 27 May 2013 / 11:45

  Handige post. Samen met een mooie evenwijdige cat wing tekenen, vind ik valse wimpers aanbrengen een van de lastige dingen in beauty 🙂

  • admin
   Author
   29 May 2013 / 20:56

   Vind ik ook! Bij catwings heb ik altijd, dat bij het ene oog super lukt, en bij het andere oog faalt het gigantisch haha!

 23. 27 May 2013 / 18:19

  wow, mooie subtiele nepwimpers! je ziet t bijna niet dat ze nep zijn, en wat een mooi vol resultaat!

 24. 27 May 2013 / 20:30

  Handige tips! Ik heb nog nooit nepwimpers geprobeerd.

 25. 29 May 2013 / 23:06

  Gorgeous lashes!

  Please feel free to enter my latest giveaway (here) – you could win yourself an Hermes/Homies sweater! Ends in a few days!x

 26. 30 May 2013 / 10:13

  Ik draag zelf nooit nepwimpers, maar wel hele handige tips.

 27. 31 May 2013 / 17:31

  Ik draag nooit nepwimpers het zou me wel gaaf lijken om dat een keer uit te proberen. Als ik mag vragen welke wimperlijm gebruik je?

  • admin
   Author
   31 May 2013 / 18:37

   Zeker het proberen waard. Natuurlijk mag dat! Ik gebruik de Pupa Milano Body Glue, onder het kopje lijm hierboven heb ik er meer over geschreven!

 28. 1 June 2013 / 11:23

  Goede tips! Ik wil al heel lang een keer nepwimpers gaan proberen, maar ik heb het nog steeds niet gedaan haha! Ik moet ook zeggen dat ik bij je eerste oog looks ook wel is dacht dat de nep wimpers te ver vooruit stonden inplaats van gekruld, bij de laatste oog looks ziet het er al 10 x beter uit en vooral bij die nieuwe oog look voor die wedstrijd! 😀 Dus ik ga je tips maar is toepassen!

 29. 4 June 2013 / 11:20

  Leuke tips! Ik heb nog nooit nepwimpers durven gebruiken. Om de één of andere reden heb ik een beetje schrik om eraan te beginnen 🙂

 30. 5 June 2013 / 11:52

  handige tip! Ziet er mooi uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *