Real Techniques blush & fine liner brush

Voor de zomer had ik nog een bestelling geplaatst met 2 nieuwe kwasten van Real Technique. De blush brush beviel me zo goed dat ik hem zelfs na mijn vakantie opnieuw had besteld voor de winnaar van de winactie! Ik had al foto’s gemaakt, alleen kwam ik er laatst achter dat ik nog geen review had geschreven over deze prachtige kwasten. Na een aantal maanden heb ik ze zo vaak gebruikt dat ik er een goed oordeel over heb kunnen vormen! 

BLUSH BRUSH

[disclaim]

Contour and define cheeks for flawlessly blended, high-definition results:

 • look pixel-perfect even in harsh light
 • ultra-plush, synthetic bristles are hand-cut and 100% cruelty-free
 • self-standing for easy storage
 • extended aluminum handle is light and easy to use
[/disclaim]

De Pixiwoo zusjes hebben bij elke kwast een korte video gemaakt hoe je het kan gebruiken op hun youtube kanaal. Super handig om even te kijken als je op zoek bent naar een make-up kwast voor een bepaalde functie. Er zijn dus losse kwasten verkrijgbaar, maar ook kwastensets én sinds kort ook nog een make-up beauty spons. De losse kwasten komen in een plastic verpakking die daarna niet meer herbruikbaar is. De vormgeving van de borstels is erg uniek en makkelijk te herkennen. Overal waar ik make-up kwasten zie met een roze of een gele handvat denk ik meteen aan RT!

Als eerst begin ik met het feit dat de kwast ontzettend zacht is! Echt ik kon het niet geloven, het zag er al heel ” fluffy ” uit in de verpakking, maar wanneer je het op je gezicht aanbrengt voelt het nog beter aan. De haartjes zitten ook niet te los van elkaar zodat de kwast alsnog voldoende product oppakt. Zoals RT beschrijft kan je hem voor verschillende doeleindes gebruiken. Naast dat je er uiteraard blush mee aanbrengt op je wangen, kan je er ook mee contouren met een bronzer en zelfs poederhighlighter aanbrengen op je jukbeenderen.

Bij onder andere de review van de Chanel Soleil de tan bronzer heb ik de blush brush gebruikt. Zoals ik al zei neemt die net genoeg product op, om een prachtig resultaat op je wangen achter te laten. Vaak betrap ik mezelf er ook op dat ik er losse poeder mee aanbreng. Eigenlijk kan je er van alles mee en zolang je hem maar goed tussendoor reinigt is dit alleen maar in je voordeel!

FINE LINER BRUSH

[disclaim]

The ultimate tool for precision application of liquid or cream eyeliner:

 • look pixel-perfect even in harsh light
 • ultra-plush, synthetic bristles are hand-cut and
  100% cruelty-free
 • extended aluminum handle is light and easy to use
[/disclaim]

De fine liner brush heeft dezelfde plastic verpakking als bij de blush brush! Ik gebruik mijn gelliners met plezier en een goede kwast kan daarbij niet ontbreken. Toen ik zag dat Real Techniques ook een kwast speciaal hiervoor hadden deed ik hem meteen in mijn digitale winkelwagen.

 Deze kwast heb ik oneindeloos uitgeprobeerd, maar mijn conclusie blijft toch niet zo heel positief. De haartjes van de brush zijn te lang en flexibel, waardoor ik geen controle heb over mijn eyeliner wanneer ik heb aanbreng. Ik gebruik liever een kwastje dat er al bij zit bijvoorbeeld. Het is net wat te zacht, en als die wat stugger was geweest, dan zou het geweldig zijn.

Op de foto hierboven heb ik de eyeliner aangebracht met deze kwast en zoals je ziet is de lijn niet helemaal recht. Wel is de fine liner brush perfect voor het aanbrengen van een smudgy eyeliner met bijvoorbeeld matte zwarte oogschaduw. De lijn is dan meer vervaagd en dan hoeft het ook niet zo strak te zitten.

Mijn kwasten heb ik op de website van hqhair.com besteld, de prijs van de blush brush bedraagt €12.19 en die van de fine liner brush €8.55. Hele redelijke prijzen dus, die betaalbaar zijn voor iedereen!

46 Comments

 1. 4 October 2013 / 06:38

  Jammer van het eyeliner kwastje maar de blush kwast vind ik erg mooi!

 2. 4 October 2013 / 07:45

  Die blushkwast lijkt me zo ontzettend fijn! De ziet er ook echt heel zacht uit. Jammer dat die eyelinerkwast iets minder goed werkt, maar ik vind toch dat je je eyeliner er heel mooi mee gezet hebt!

  • admin
   Author
   6 October 2013 / 12:15

   Dat is lief om te horen! Ik ben altijd zo perfectionistisch dat mijn lijntje er in 1 keer strak moet op zitten haha 🙂

 3. 4 October 2013 / 08:23

  Die blush brush klinkt echt super!!! Ik wil ooit nog een aantal kwasten van RT bestellen

 4. 4 October 2013 / 08:51

  De blush kwast ziet er super fluffy uit :3

 5. 4 October 2013 / 09:20

  mooie kwasten! En je nagellak is ook mooi 😉

 6. 4 October 2013 / 09:41

  real techniques staan op mijn wishlist 🙂

 7. 4 October 2013 / 09:59

  Mooie kwasten heeft RT !

 8. 4 October 2013 / 12:07

  Jammer van het eyelinerkwastje, maar ik vind het uiterlijk van de kwasten alleen al zo mooi! De blush brush lijkt me wel erg fijn! x

 9. 4 October 2013 / 12:12

  De blush kwast lijkt me erg fijn!

 10. 4 October 2013 / 13:03

  Ik ben zelf echt fan van de RT kwasten. Heb er een aantal en gebruik die met veel plezier.
  De blush kwast wil ik nu ook zeker aan mijn collectie toevoegen!

  • admin
   Author
   6 October 2013 / 12:17

   Zeker weten het toevoegen waard!

 11. 4 October 2013 / 14:02

  Ik ben heel benieuwd naar de blush kwast!

 12. 4 October 2013 / 14:51

  De fine liner brush staat nog hoog op mijn wishlist. Ik ben net als veel beautyliefhebsters dol op de kwasten van real-techniques!

 13. 4 October 2013 / 14:53

  Wat een top review, ik heb sinds gisteren de neppers binnen!

 14. 4 October 2013 / 15:00

  ik heb zelf de blush kwast en vind hem ook heel erg fijn 🙂

 15. 4 October 2013 / 15:35

  Ik mis nog een goede blush kwast en deze ziet er wel heeel leuk uit!

 16. 4 October 2013 / 15:46

  de prijs valt erg mee als je slechts een paar nieuwe kwasten nodig hebt!

 17. 4 October 2013 / 18:28

  Wat jammer dat de eyelinerkwast zo fluffy is, dat vind ik ook echt niet fijn! Buigzaam, maar stug vind ik perfect <3 en oeh, de blush brush! Ik heb de powder brush sinds kort, en liefde voor dat ding! Echt zo ongelofelijk zacht 😀

  • admin
   Author
   6 October 2013 / 12:20

   Die powder brush wil ik ook ontzettend graag proberen 😀

 18. 4 October 2013 / 19:04

  Wat zou ik graag nog ooit kwasten van RT willen bestellen, ik hoor er keer op keer zulke goede dingen over! Jammer van het eyeliner kwastje maar ik vind je ooglook trouwens echt heel erg mooi – ik moet het toch ergens tussen zeggen ;-). Die blushkwast lijkt me zó heerlijk, ik denk dat ik de hele dag alleen de kwast over mijn gezicht haal omdat ‘ie zo lekker zacht is!

 19. 4 October 2013 / 19:35

  Haha grappig dat ook jij vandaag een laten review hebt ;). Ik moet ook nog steeds een goede blush brush hebben. Misschien toch eens naar deze kijken.

 20. 4 October 2013 / 20:28

  Die blushkwat lijkt mij erg fijn! Prijs is indd redelijk, ik houd het in mijn achterhoofd!

 21. 4 October 2013 / 21:10

  De blush kwast zou ik zelf ook wel willen proberen 🙂

 22. 4 October 2013 / 22:40

  Haha leuk om te zien! Op een foto draag je roze nagellak, op een glitters en op een helemaal geen, hihi. Hele goede reviews. Door de vele goede reviews twijfel ik om ze te kopen.. Ik heb gewoon goede kwasten en mis in principe niks, maar wordt nu wel nieuwsgierig..

  • admin
   Author
   6 October 2013 / 12:24

   Ik merkte het ook pas op na je comment, goed gezien haha! Alle foto’s zijn ook op totaal verschillende dagen genomen!

 23. 4 October 2013 / 23:30

  Rt kwasten, ik houd van ze. Ze zijn echt heel fijn!

 24. 5 October 2013 / 00:46

  De blush kwast ziet er op de foto al ontzettend zacht uit, net een konijnenstaartje maar dan cruelty free.

 25. 5 October 2013 / 07:56

  Goede review. De blush brush ben ik erg benieuwd naar. Ik kan wel een nieuwe brush gebruiken.. eentje die geen haaruitval heeft 😉

 26. 5 October 2013 / 08:15

  ik hoor veel possitieve verhalen over de brush maar heb zelf geen ervaring mee. Klinkt als een fijn product.

 27. 5 October 2013 / 08:38

  De blush kwast zou ik ook graag aanschaffen.. ik ben nog op zoek naar eentje die geen last heeft van haaruitval 😉

 28. 5 October 2013 / 09:16

  wat zijn het toch een prachtige kwasten!
  die eerste lijkt me heel fijn
  over de tweede heb ik al eerder niet zulke positieve dingen gelezen
  goede review!

 29. 5 October 2013 / 14:01

  Ik heb ook een heleboel RT kwasten en ik ben echt groot fan! De blushkwast die ken ik nog niet, maar ziet er erg goed uit!

 30. 5 October 2013 / 15:21

  Jammer van het eyeliner kwastje, de blush kwast lijkt me heel erg fijn!

 31. 5 October 2013 / 19:07

  De blush kwast lijkt mij wel heel erg fijn! Ik wil zelf ook nog zeker eens gaan kijken naar de kwasten van Real Technique.

 32. 5 October 2013 / 20:34

  ik wil erg graag die blush brush 😀 x

 33. 5 October 2013 / 21:45

  het kwastje is inderdaad te lang >< de blush brush zou ik wel willen proberen 😀

 34. 6 October 2013 / 16:05

  Dit zijn mijn favoriete kwasten. De blush brush is te gek en voor vele verschillende handelingen te gebruiken. Top!

 35. 7 October 2013 / 12:04

  I Love the RT kwasten

 36. 14 October 2013 / 00:37

  Ziet er goed uit, ik houd ook heel erg van de kwasten van RT!

 37. 16 October 2013 / 22:50

  ik heb vorige week de blush kwast en de poederkwast besteld en als ik deze foto’s zie, hoop ik dat ze snel aankomen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *