Bourjois Bronzing Primer

Als ik 1 zomerse make-up collectie mocht uitkiezen dan zou het wel die van Bourjois zijn! Ze hebben dit jaar een aantal nieuwe bronzing producten toegevoegd zoals deze primer en een bb  bronzing cream. Als echte bronzer liefhebber kon ik dat natuurlijk niet missen en samen met Robin van KissoKill.net hebben we heel de stad in Rotterdam afgezocht naar deze producten. Blijkbaar waren ze heel geliefd, want overal waren ze uitverkocht. De unieke primer heb ik wel kunnen bemachtigen, en deze zal ik dus vandaag reviewen!

WAT ZEGT BOURJOIS?

Een perfect gebruinde teint het hele jaar door, zowel in de stad als op het strand? Gemakkelijk vanaf nu met Bronzing Primer ! Bourjois innoveert en lanceert haar Bronzing Primer,een gladmakende en matterende basis die bovendien zorgt voor een uiterst natuurlijk gebruind effect ! Er zit echter meer dan één truc in dit kleine potje! Deze magische basis zorgt voor het resultaat van een teintverbeteraar, namelijk een perfect gebruinde ‘nude’ huid en  een gladde en zachte finish van de Flower Perfection-basis. Geen droevig gezicht meer vanaf nu met deze basis; je huid is glad en mooi mat.

Bronzing Primer van Bourjois is verkrijgbaar in een universele kleur die bij alle teints past.

DE VERPAKKING

Het bronskleurige potje doet je meteen aan de zomer denken. Ik vroeg me altijd af waarom er op de bronzing producten van Bourjois een chocolaatje opstond, dit komt dus door de geur! Wanneer je het potje open draait zie je niet alleen een primer die heel erg op chocolade mousse lijkt, maar ruik je ook een heerlijke zoete chocolade geur.

HOE GEBRUIK JE HET?

De gebruiksaanwijzing van dit product was een beetje moeilijk te vinden online. Op de verpakking staat er ” Draag apart of onder je foundation of poeder ”, best multi-functioneel dus maar alsnog onduidelijk. In de eerste instantie vond ik dat het niet echt een primer die je over je hele gezicht aanbrengt tenzij je op een wortel wilt lijken. Vandaar dat ik het op de plek aanbracht, waar ik normaal gesproken poeder bronzer aanbreng ; onder mijn jukbeenderen en bij je slapen. Maar na het product een paar keer gebruikt te hebben kan het prima over je hele gezicht, omdat het effect zo subtiel is. Dit kan je eventueel doen met een foundation kwast of gewoon met je vingers.

Links de primer net aangebracht, rechts heb ik de primer uitgesmeerd.

HET RESULTAAT

Links zonder primer alleen foundation, rechts met primer en foundation. 

De meeste primers zorgen uiteraard voor een gladde en matte huid, maar deze primer heeft dus ook nog een tintje. Ondanks dat het in het potje er heel bruin uitziet, valt dit echt heel erg mee als je het uitsmeert. Nu we het toch over smeren hebben, de textuur is echt zijdezacht en het glijdt haast over je huid heen. Dit komt door het eerste ingrediënt in de primer namelijk : dimethicone, dit is een van de meest bekende siliconen. Siliconen kan je meestal in primers vinden, omdat ze kleine oneffenheden opvullen, waardoor je huid egaler lijkt.  Als je hier gevoelig voor bent en je snel acne krijgt van zulke primers, dan zou ik hem niet aanraden.

Het tweede pluspunt is zoals ik eerder al zei de zoete chocolade geur, er zit dus parfum in verwerkt dus een goed make-up product voor je huid is het zeker niet naast de siliconen. Maar zolang je je huid goed reinigt na het gebruik, is de kans klein dat je er last van zult hebben. Nu gaan we over naar de echte werking van de primer. Zoals je op de foto ziet, is het effect heel duidelijk zichtbaar. Mijn huid is gematteerd en het glanst niet meer, mijn huid ziet er egaler uit en het geeft een zomers tintje. Precies wat Bourjois zei, ze komen dus zeker hun beloftes na! Misschien ook even handig om te zeggen, ik heb op de foto’s wel een foundation gebruikt en de primer er overheen aangebracht. Je kan het ook onder je foundation aanbrengen, maar dit vind ik persoonlijk net wat minder fijn. Als je hier overheen nog een bronzer aanbrengt, krijg je echt een sunkissed look en de bronzer blijft ook beter op zijn plek zitten.

Ondanks dat ik eerst over de werking van de Bourjois bronzing primer twijfelde, ben ik ervan overtuigd dat het echt een product is die zijn beloftes nakomt en niet kan ontbreken in je zomer make-up tasje! De primers kost 13,49 en is o.a te koop in de Etos en Ici Paris filialen.

Wat is jouw favoriete zomers make-up product?

41 Comments

 1. 20 June 2013 / 07:14

  hij klinkt niet verkeerd 😀

 2. 20 June 2013 / 07:18

  Ik ben wel heel benieuwd naar de geur haha!

 3. 20 June 2013 / 07:47

  wat een bummer! in de winkel zag ik hem ook liggen maar hij trok mij niet zo haha

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:03

   Dankjee!

 4. 20 June 2013 / 08:00

  Lijkt me wel een apart product. Ik heb geen problemen met siliconen maar ondanks dat jet effect op de foto’s mooi subtiel is wret ik niet of ik het aan zou schaffen.

 5. 20 June 2013 / 08:37

  niet echt een product voor mij vrees ik!

 6. 20 June 2013 / 08:41

  Hmmm een chocoladegeur! Lekker! 😀

 7. 20 June 2013 / 10:00

  Wat grappig van die geur 🙂

 8. 20 June 2013 / 10:19

  Wauw, het geeft je echt een mooi natuurlijk tintje!

 9. 20 June 2013 / 10:42

  Jeetje, een bronzing primer! Bijzonder product zeg! Ik zou bang zijn voor het “Snookie” effect, maar dat valt gelukkig mee!

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:00

   Daar was ik ook bang voor, vandaar dacht ik dacht ; huh dit kan je toch niet over heel je gezicht aanbrengen? Maar het kan dus wel 😀

 10. 20 June 2013 / 11:07

  oooh pretty! ziet er goed uit 😀 en die chocolade geur is helemaal goed haha

 11. 20 June 2013 / 11:34

  Klinkt best goed!

 12. 20 June 2013 / 11:50

  het resultaat is naturel 🙂

 13. Shopverslaafd
  20 June 2013 / 12:03

  Ik heb hem ook, maar vond hem niet fijn
  Wel onder mijn bb aangebracht, misschien toch proberen er over heen

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:02

   Ik vind hem eroverheen veel fijner inderdaad! Zeker even proberen 🙂

 14. 20 June 2013 / 13:16

  klinkt goed! ik hou wel niet van een chocoladegeur in verzorging-of make-upproducten…

 15. 20 June 2013 / 16:30

  Oh my God, een chocoladegeur? EEN BRONZER MET CHOCOLADEGEUR? *rent naar winkel*

  • 21 June 2013 / 11:40

   Ik dacht precies hetzelfde, haha!

   • admin
    Author
    23 June 2013 / 21:04

    Hahaha de geur is echt heerlijk! Ze moeten er een body splash of parfum van maken 😀

 16. 20 June 2013 / 17:09

  Ziet er goed uit, ben alleen bang dat het veel te donker is voor mijn lichte huidje!

 17. 21 June 2013 / 00:42

  Nee ik moet m echt even ruiken. 😀 hehe.

 18. 21 June 2013 / 10:50

  Nu ben ik echt heel benieuwd naar dit product..

 19. 21 June 2013 / 12:59

  Het geeft een mooi effect moet ik zeggen. Grappig dat het naar chocolade ruikt 😉

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:07

   Was ook heel verrassend voor mij haha 😀

 20. 21 June 2013 / 14:52

  grappig van die geur! 😀

 21. 21 June 2013 / 16:02

  Ziet er goed uit! Ik was hem al tegen gekomen in de winkel maar wist niet goed wat ik ervan moest denken 😀

 22. Natascha
  21 June 2013 / 18:16

  Ik ben nu benieuwd naar de geur!

 23. 21 June 2013 / 22:00

  Ik vind hem erg mooi maar voor mij zou die te donker zijn helaas.

 24. 21 June 2013 / 23:18

  Klinkt fijn 😀 x

 25. 22 June 2013 / 00:24

  Ziet er goed uit! De geur van chocolade lijkt mij ook wel erg lekker.

 26. 22 June 2013 / 16:57

  Wauw mooie primer ik heb altijd de chocolade bronzing poeder gehad datbwas net een brokje chocolade! Ben wel erg benieuwd nu!!

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:05

   Die wilde ik ook altijd proberen, alleen volgens mij was hij limited edition toch?

 27. 23 June 2013 / 14:35

  Hij ziet er wel goed uit, maar in tegenstelling to alle dames hierboven ben ik niet zo dol op zware foody geuren op mijn lijf, haha 😉 de chocolade lijn van TBS heb ik ook overgeslagen. Ik zal eens snuffelen aan de primer, want hij ziet er wel heel mooi uit!

  • admin
   Author
   23 June 2013 / 21:01

   Jaa die lijn van TBS heb ik ook geskipped! Deze geur is heel anders, het ruikt heel parfummig met een hint chocolade. Echt heel moeilijk om uit te leggen, maar heel apart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *