CHANEL Eyes Collection 2017

Vanaf deze maand wordt er een gloednieuwe CHANEL Eyes collectie gelanceerd in de winkels en ik had de eer om de producten eerder te mogen uitproberen. Zo heeft Lucia Pica (CHANEL Global Creative Make-up and Color Designer) Ombre Première geintroduceerd: een nieuwe visie van oogschaduw. These creations are all about contrast for the most sophisticated result. Voor Ombre Première zijn er oogschaduws uitgebracht met twee specifieke texturen: cream en poeder. Vandaag test ik beide producten in verschillende tinten uit samen met een aantal andere nieuwigheden zoals wenkbrauwproducten en nieuwe pencelen!

CHANEL – Ombre Première Longwear Cream Eyeshadow – €34,-

De Ombre Première Cream oogschaduws voelen héél zacht aan en hebben heel mooi op de huid. Door deze textuur en finish was ik bang dat de oogschaduw in de plooitjes zou zitten na een tijdje, wat vaak gebeurt bij de meeste cream oogschaduws. Echter was dit totaal niet het geval! Toen ik naar een zakelijke afspraak ging, heb ik de tint Scintillance gebruikt voor een ooglook en aan het eind van de avond zag deze er nog steeds perfect uit. Ik was heel positief verrast! Tot slot krijg je er een klein penseelapplicator bijgeleverd, deze kan je het beste gebruiken voor als je voor een intens resultaat gaat. Wil je liever een iets subtielere look? Gebruik dan je vingertoppen om het product aan te brengen! Op de swatches hieronder heb ik het product aangebracht met mijn vingertoppen, en bij mijn looks die eraan komen heb ik het product aangebracht met mijn penceel. De Cream Eyeshadows zijn verkrijgbaar in 8 verschillende tinten.

Van links naar rechts: 812 Noir Pétrole, 810 Pourpre Profond, 804 Scintillance

CHANEL – Ombre Première Longwear Powder Eyeshadow – €34,-


Na crème is het tijd voor poeder! Ook dit product is prachtig vormgegeven door de spiegel die erin zit en het gouden logo, stiekem ben ik er meer weg van dat het witte. Het oogt momenteel zo luxe op mijn beauty tafel. Er zijn drie verschillende finishes voor de poeder oogschaduws: mat, satijnachtig en metallic. De poeder oogschaduws zijn rijk in kleur en pigment en zijn heel goed te combineren en te blenden met de crème oogschaduws. Normaal gesproken is zwart een erg moeilijke tint en voelt vaak stroef aan, maar dit is absoluut niet het geval. Wanneer je ze de volgende keer ziet staan bij de parfumerie, swatch ze zeker even op je hand! Ik heb twee satijnachtige en 1 metallic tint uitgeprobeerd en ik kan niet wachten om de matte varianten ook te testen. Verkrijgbaar in 16 tinten.

Van links naar rechts: #26 Noir Satin, #36 Désert Rouge, #14 Talpa

CHANEL – Retractable Dual-Tip Brushes – €46

Één penseel, twee uitschuifbare applicators, om crème- en poederoogschaduw nauwkeurig aan te brengen. Niet alleen moet je ze daarom hebben, maar ook omdat het ideale travel musthaves. Bij beide kanten zit er een dop en op die manier laat het geen vlekken achter in je tas en is het héél gemakkelijk om mee te nemen. De blender & shader penceel is mijn persoonlijk favoriet, omdat dit echt hét penceel is die je gewoon moet hebben als je houdt van een natuurlijke look. Met de shader kant breng je de oogschaduw aan op je bewegend ooglid en met de blender kant kan je de lijntjes mooi vervagen. Het definer & smudger penceel is als je van iets meer precieze houdt in je ooglook. Iedereen kan deze kwasten gebruiken, ook als je geen make-up expert bent.

CHANEL Retractable Dual-Tip Eyeshadow Brush: Blender & Shader

CHANEL Retractable Dual-Tip Eye-Contouring Brush: Definer & Smudger

CHANEL – Le Gel Sourcils – Transparent – €34

Tot slot kunnen de wenkbrauwen absoluut niet ontbreken! Zelf ben ik al gezegend met volle wenkbrauwen, waardoor alleen fixatie meer dan genoeg is. Le Gel Sourcils geeft net wat meer structuur en volume door de vezels, maar fixeert de wenkbrauwen ook op een luchtige manier. De gel is op waterbasis en zorgt voor een fris gevoel, heerlijk even om s’ochtends op te doen en je hoeft je heel de dag geen zorgen meer te maken. Verkrijgbaar in 3 tinten!

De CHANEL Eyes Collection 2017 is verkrijgbaar bij erkende CHANEL parfumerieën vanaf 1 juni 2017.

Ombre Première Cream Eyeshadow – Scintalles & Ombre Première Powder Shadow – Talpa

COMING UP:

Binnenkort komt er een tweede artikel over deze collectie met alle looks die ik met de verschillende producten gemaakt heb. De foto hierboven is alvast een kleine preview. Stay tuned for more!

5 Comments

 1. 12 June 2017 / 08:20

  Wat een prachtige look en wauw, jouw ogen! Die swatches zijn ook echt to die for, wat een pigment. Prachtige oogschaduws! Malou x

 2. 12 June 2017 / 10:00

  love de look die je er mee gemaakt hebt!

 3. 12 June 2017 / 13:41

  Ik vind de producten echt gorgeous, heel mooi gefotografeerd!

 4. 12 June 2017 / 16:46

  Wow wat een pigment. Ziet er goed uit zeg

 5. 21 June 2017 / 12:58

  Wat een prachtige collectie! Je hebt er hele mooie foto’s van gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *