My Signature Perfume – Dolce&Gabbana – The One

Iedere maand test ik allemaal nieuwe geuren die nog gelanceerd moeten worden of al gelanceerd zijn. Jaren geleden heb ik ook bij de Ici Paris XL gewerkt, waardoor ik kennis heb gemaakt met nog meer parfums. Echter is er altijd 1 geur die me is bijgebleven en dat is Dolce&Gabbana – The One. Hier heb ik nog nooit eerder over geschreven. Ik rook hem voor het eerst zo een 7 jaar geleden als tienermeisje en was er op slag verliefd op. Ondanks dat ik veel andere favoriete parfums heb is dat altijd mijn favoriet gebleven en echt mijn “signature” parfum geworden. Wanneer ik de geur op doe in het openbaar (neem altijd een reisflacon in mijn tas mee) zeggen bekende altijd tegen me “ja het ruikt echt naar jou!”. En daar kan ik zo blij van worden! Van de geur zijn verschillende varianten uitgekomen en vandaag deel ik mijn collectie inclusief reviews van alle producten en tips om je signature parfum te vinden. Maar ook vertel ik hoe je een parfum zo lang mogelijk kan laten ruiken!

Dolce&Gabbana – The One – Eau de Parfum – 75ml – €124,00

Topnoten: bergamot, mandarijn, lychee, perzik;
Hartnoten: madonnalelie, jasmijn, lelietje-van-dalen, pruim;
Basisnoten: vetiver, vanille, amber en muskusnoten

We beginnen meteen met de klasiekker: The One – Eau de Parfum! Dit is een vrij zware en zoete parfum die ruikt naar perzik, lychee en vanille op een zachte manier. De geur is niet overheersend, maar wel aanwezig op een prettige manier. Vrijwel altijd krijg ik hier complimenten over van zowel bekende als onbekende. Het is zeker niet een parfum die voor iedereen geschikt is, maar vanille liefhebbers zal je hier zeker blij mee kunnen maken!

Dolce&Gabbana – The One – Eau de Toilette – 100ml – €101,00

Topnoten: bergamotbloesem, mandarijn, fluweelzachte lychee en witte perzik;
Hartnoten: lelie, ylang-ylang, oranjebloesem, jasmijn, lelietje-van-dalen en brem;
Basisnoten: vetiver, vanille, amber, mos en muskus.

Sinds deze maand heeft Dolce&Gabanna ook een Eau de Toilette variant uitgebracht voor mannen en vrouwen van The One! Als groot liefhebber kon ik uiteraard niet wachten om deze te proberen. De flacon is eigenlijk qua look en vibe precies hetzelfde gebleken alleen is die net even wat langer in plaats van breder. Heel mooi! Wanneer ik de geur voor het eerst ruik dan denk ik meteen: ja, helemaal The One. De geur begint dus heel warm en je ruikt meteen de vanille en amber even later wordt die een stuk luchtiger, waarbij juist de witte bloemen naar voren komen. Mochten de vanille- en ambernoten in de EdP variant te heftig voor je zijn, dan is dit de ideale optie! Vanaf nu zal ik de EdT ook vaker overdag dragen en s’avonds overstappen naar de EdP!

Dolce&Gabbana – The One Desire – Eau de Parfum – 50 ml – €62,00

Topnoten: bergamot, mandarijn, lychee en lelietje-van-dalen
Hartnoten: tuberoos
Basisnoten: sandelhout, vanille, karamel en amber

Dolce&Gabbana brengt vaak andere varianten (limited edition) uit van The One waaronder ook Desire! Deze variant kan ik niet meer terugvinden bij de bekende verkooppunten maar is nog wel online verkrijgbaar. Desire ruikt ook heel sterk naar The One, maar toch ook weer helemaal anders. Dit komt door de basisnoot karamel! Deze geurnoot komt heel sterk naar boven en ruikt heel zoet op een sexy manier. Maar ook de geurnoot van tuberoos valt erg op, hele unieke combinatie. Absoluut een heerlijke avondgeur, die ook lang blijft hangen!

Dolce&Gabbana – The One – Roll-on Eau de Parfum – 10 ml – €19,00

Vervolgens heb ik de parfum ook in een Roll-on variant, die geweldig is om mee te nemen in je tas! Deze variant kreeg ik in een giftset samen met de Eau de Parfum en de bodylotion, maar is ook los verkrijgbaar bij onder andere de Sephora in Spanje. Ik hoop dat er in de toekomst ook meer roll-on parfums in Nederland los verkocht zullen worden, omdat ze zo handig zijn. Ondanks dat een parfum misschien heel lang blijft hangen, vind ik het toch heerlijk om na een tijdje te geur “bij te werken” en dat kan heel makkelijk met zo een flacon.

Dolce&Gabbana – The One – Bodylotion – 200 ml – €45,00

Mijn grootste tip om parfum lang en goed te blijven ruiken is de bijbehorende bodylotion in dezelfde geur te gebruiken! Vroeger moest ik er niks van hebben en zag ik het nut er niet van in. Echter sinds ik eenmaal ben begonnen met het gebruiken ervan, krijg ik werkelijk waar iedere keer complimenten over mijn parfum! Maar hoe kan je dit product op de beste manier gebruiken? Vlak voordat ik de deur uitga smeer ik een klein beetje van de bodylotion op mijn polsen en in mijn nek. Precies de plekken waar je normaal gesproken ook je parfum zou opdoen. Ondertussen doe ik mijn haar, trek ik mijn schoenen en jas aan en na 5 minuten is het perfect ingetrokken. Hierna spuit ik de parfum zelf over de bodylotion heen en tada! De geur zal een stuk meer opvallen, zonder dat het te overheersend is!

Vaak krijg ik de vraag hoe je een “signature” parfum kan behouden zonder dat je het snel zat bent. Je herkent het misschien wel, je hebt een nieuwe parfum en doordat je er zo blij en enthousiast mee bent, gebruik je hem het liefst iedere dag op ieder moment. Na een tijdje raak je het alweer zat en kan je de geur voor de komende jaren niet meer ruiken. Mijn tip hierin is echt: draag het met mate en wissel af met andere parfum! Juist hierdoor blijft de geur bijzonder en is het een fijn moment wanneer je er weer voor kiest om hem op te doen. Wat ook helpt is om voor andere varianten van de geur te gaan, zoals ik al in de artikel liet zien. Voor mij is The One EdT en The One Desire echt een stuk anders dan het origineel, maar toch ook even lekker.


Het extravagante couture-huis Dolce&Gabbana heeft daarnaast ook een exlusieve parfumlijn genaamd Velvet Collection. Ik merk dat ik steeds meer interesse krijg in niche parfums en hier vaak wat meer aandacht aan besteed in de winkel. Ook de Velvet Collection van Dolce&Gabbana is dus zeker een aanrader om naar te kijken wanneer je in de Bijenkorf bent!

4 Comments

 1. 27 October 2017 / 11:17

  lijken me lekkere parfums, helaas is dolce niet dierproefvrij

  • admin
   Author
   27 October 2017 / 14:09

   Ah dat wist ik helaas niet, zeker jammer!

 2. 27 October 2017 / 11:22

  ze klinken allemaal super nice 😀 moet er echt eens aan gaan snuffelen in de winkel!

  • admin
   Author
   27 October 2017 / 14:09

   Absoluut doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *