CHANEL Les Pinceaux 2017 (make-up brushes)

Een goede basis is essentieel voor een mooie make-up applicatie, daarbij is het belangrijk om de juiste kwasten te gebruiken. Lucia Pica heeft sinds vorige maand een compleet range aan make-up penselen ontwikkeld voor CHANEL, bestaande uit 12 penselen voor het gezicht, 8 voor de ogen en 1 voor de lippen. Ze wilde haar editorial technieken in het dagelijks leven van iedere vrouw brengen. Het is daarom niet alleen voor professionele applicatie, maar ook voor vrouwen zonder ervaring. De kwasten doen het werk snel en zijn praktisch. Dit hebben we al eerder gezien bij de Eyes Collection ’17 waarbij er 2 nieuwe dubbelzijdige kwasten voor de ogen werden geintroduceerd. Daar was ik al erg tevreden over en vandaag is het tijd om de rest te laten zien. *

CHANEL – Foundation Brush – €38,00

De klassieke Pinceau Fond de Teint herkennen we waarschijnlijk allemaal wel, een perfecte kwast om vloeibare gel- of crèmetexturen foundation op dekkende wijze aan te brengen. Begin in het midden van het gezicht en strijk de foundation naar beneden en naar buiten toe op het gezicht uit. Neem, om geen strepen achter te laten, niet te veel product op met het penseel. Ik heb gemerkt dat héle vloeibare foundation zoals bijvoorbeeld de Vitalumière Aqua heel fijn is om te gebruiken in combinatie met dit penceel. Hiermee kan je op een gemakkelijke wijze dunne lagen aanbrengen voor echt een flawless resultaat!

CHANEL – 2-in-1 Foundation Brush – Fluid and Powder – €46,00

Vervolgens hebben we nog een kwast voor de foundation, maar deze is net even anders dan de voorganger. Dit penceel is niet alleen geschikt voor vloeibare foundation, maar ook foundation in poeder vorm. Bij beide foundations buff je het product in de huid door middel van kleine cirkelvormige bewegingen. Naar mijn mening werkt dit penceel het prettigst met de Les Beiges foundation van CHANEL! Doordat het penceel ook niet al te groot is, kan je hier nauwkeurig mee aan de slag gaan. Persoonlijk mijn favoriet!

CHANEL – Powder Brush – €56,00

Na het aanbrengen van de foundation is het tijd om dit af te poederen met een grote volle kwast! Hiervoor neem ik het poeder op met het uiteinde van het penseel en klop ik op de rug van de hand om het overtollige poeder te verwijderen. Vervolgens breng je de poeder aan vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe om op lichte wijze een mat effect te bereiken. Hiervoor gebruik ik de Poudre Universelle Libre in de tint 20 Clair. Dit penceel in combinatie met de losse poeder is een ware “match made in heaven”. Wanneer ik wat bleker ben en een lichte tint wil, dan gebruik ik dit penceel ook in combinatie met de Les Beiges Healthy Glow poeder in de tint N40 die ik als bronzer gebruik. Ik ga met het penceel lichtjes over mijn voorhoofd en contouren heen om een natuurlijk, zonnig resultaat te krijgen!

CHANEL – Retractable Kabuki Brush – €46,00

Voor onderweg heeft CHANEL ook een goede oplossing gevonden, namelijk de rectractable kabuki penceel! Dit penceel wordt beschermd door een dop en is speciaal ontworpen om poeder op deskundige wijze aan te brengen. Het is uitschuifbaar en past gemakkelijk in een make-up tas of handtas. Ideaal om de make-up in de loop van de dag bij te werken! De haren zijn fluweelzacht en voelen heel prettig aan op je huid. Dit penceel gebruik ik ook in combinatie met de Poudre Universelle Libre en de Les Beiges Healthy Glow poeder.

CHANEL – Eyeliner Brush – €28,00

Gebruik je vaak crème- of gel eyeliner? Dan komt dit penceel goed van pas om eyeliner succesvol aan te brengen en de oogopslag met een perfect, zuiver en nauwkeurig lijntje te accentueren. De haren van het penceel zijn niet té zacht, maar juist wat steviger zodat je alsnog een strak lijntje kan zetten. Dagelijks gebruik ik vloeibare liner, maar wanneer ik voor een speciale gelegenheid crème- of gel eyeliner kies, dan is dit zeker het juiste penceel om ervoor te gebruiken! Vergeet niet om overtollig product te verwijderen door het op de rug van de hand of een papieren zakdoekje af te vegen voordat de eyeliner op het ooglid aangebracht wordt.

CHANEL – Dual Tip Brow Brush – €36,00

Tot slot mogen we de wenkbrauwen absoluut niet vergeten! Dit dubbelzijdige penceel is ontworpen om de wenkbrauwlijn in model te brengen, op te vullen en opnieuw vorm te geven. Zelfs op de dagen dat ik minimale make-up draag, doe ik áltijd mijn wenkbrauwen. Ik probeer daarom altijd graag nieuwe tools uit. Dit penceel is een prettig hulpmiddel om de vorm van de wenkbrauwen te verzorgen: het borsteltje breng je je wenkbrauwen in model en met het afgeschuinde penseel kan je ze met wenkbrauwpoeder opvullen en opnieuw vorm tegeven. Heel handig dat het ook dit keer dubbelzijdige is, en makkelijk om mee te nemen in je make-up tas!

Binnenkort zal je verschillende foto’s voorbij zien komen met het resultaat van de kwasten. Les Pinceaux de CHANEL is exclusief verkrijgbaar in de E-Boutique op www.chanel.com vanaf 1 september 2017. Neem een kijkje in de E-Boutique voor het overige deel van de collectie!

2 Comments

 1. 19 October 2017 / 07:20

  Wat een mooie kwastjes! 🙂

  • admin
   Author
   19 October 2017 / 10:39

   Dat zijn ze zeker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *