BALMAIN Hair Professional Infrared Blow Dryer

Voor de zomervakantie bezocht ik een onwijs leuk persevent van Balmain Hair, je hebt er in dit artikel al een aantal foto’s van kunnen zien. Van Balmain Hair heb ik al onwijs veel styling- en verzorgingsproducten mogen testen, maar met de tools was ik nog niet bekend! Nu hebben ze een professionele infrarood föhn uitgebracht, waarvan ik de limited edition witte variant kreeg. Van mezelf heb ik best lang en dik haar, vandaar dat föhnen echt noodzakelijk is, aangezien het anders enorm lang duurt voordat mijn haar droogt. Ik was daarom erg benieuwd om deze professionele fohn van Balmain Hair te testen!

“Het infrarode licht zorgt voor een gezonde bloedcirculatie en verminderd haaruitval. Een gezonde bloedcirculatie zorgt ook nog eens voor een snellere haargroei. De ingebouwde ionen generator creëert miljoenen negatieve ionische delen, deze technologie zorgt ervoor dat er geen gespleten punten worden veroorzaakt. Verder blijft het haar gehydrateerd waardoor het niet zal pluizen. De Infrared Blow Dryer zorgt voor een zijdezacht, gepolijst, glanzend en ready-to-go resultaat. ”

De Balmain Hair föhn komt ik een mooie doos met twee opzetstukken: een diffuser en een concentrator, zelf gebruik ik de diffuser haast nooit, maar de concentrator zit er bij mij standaard op. De föhn is verkrijgbaar in een zwarte kleur, en een witte variant die tijdelijk verkrijgbaar is. Hij is verkrijgbaar op de website van Balmain Hair, maar je kan hem ook altijd uitproberen bij de flagshipstore in Den Haag, waar ik ook over geschreven had!

Wat me als eerste opviel bij de fohn, is dat als je hem aandoet er rood licht uit komt! Dit is far infrarood en het zorgt ervoor dat je haar droog wordt door middel van dat het van binnenuit wordt verhit. Dit stimuleert de doorbloeding, versterkt de conditie van je haar en daardoor groeit je haar ook sneller. Jeetje, ik had niet verwacht dat zo iets kon met behulp van licht, innovatief is het zeker!

Op de fohn zitten drie knoppen, twee schakelaars voor de warmte en snelheid en een cool shot functie. De cool shot functie houd je ingedrukt wanneer je klaar bent met het föhnen van je haar en je het wilt “finishen”. Heel grappig want ik doe dit terwijl ik douche ook altijd. Je wast je haar natuurlijk met warm water, en als ik klaar ben spoel ik het nog een keer met koud water, omdat het je haarschrubben dicht zet waardoor je haar er minder dof en pluizig uit gaat zien. Dat kan dus nu ook tijdens het föhnen!

Eigenlijk kan ik er vrij kort en krachtig over zijn, het is echt een onwijs fijne föhn! Op de doos stond al aangegeven dat de droogtijd met 35% vermindert is en dit merkte ik ook toen ik hem voor het eerst gebruikte. Met mijn lange haren ben ik altijd gewend om aan een stuk door te föhnen, maar nu merkte ik al dat dat niet nodig was. En was me ook op viel was dat mijn haar heel zacht aanvoelde. Ik had de cool shot functie gebruikt en ik had sterk het gevoel dat het hierdoor kwam!

De Professional Infrared Blow Dryer is verkrijgbaar in 2 kleurvarianten zwart(€159,95) en wit(€189,95) op de BalmainHair.com website en bij overige Balmain Hair verkooppunten zoals de flagship store!

19 Comments

 1. 1 October 2015 / 06:30

  Hij ziet er echt prachtig uit, lijkt me best futuristisch ofzo als je dat rode licht ziet haha! xo

 2. 1 October 2015 / 09:44

  Klinkt heel goed! Ik vind hem alleen wel een beetje prijzig.

 3. 1 October 2015 / 09:48

  Wauw, wat een mooie föhn zeg :-)! Een föhn is voor mij ook echt onmisbaar!

 4. 1 October 2015 / 10:01

  Wauw, wat prachtig! Bijna zonde om te gebruiken haha!

 5. Natascha
  1 October 2015 / 10:23

  Wat is die mooi!

 6. 1 October 2015 / 11:36

  Wat een plaatje!

 7. 1 October 2015 / 12:17

  Wat een plaatje! Nooit verwacht dat ik een föhn zo mooi kan vinden, haha.

 8. Manon
  1 October 2015 / 12:41

  Klinkt wel erg goed!

 9. 1 October 2015 / 14:23

  fijn dat ie sneller is! ziet er goed uit. er hangt wel een prijskaartje aan zeg…

 10. Karen
  1 October 2015 / 20:31

  Wow zo een haardroger van Balmain moet wel super zijn!

 11. 2 October 2015 / 08:21

  Wat een prachtige fohn *in love*!

 12. 2 October 2015 / 08:35

  Echt een must have <3

 13. 2 October 2015 / 16:49

  Wat een mooie en innovatieve föhn! Hij is ook prachtig vormgegeven. Lijkt me heel fijn voor je lange en dikke haar.

 14. 3 October 2015 / 12:38

  Dit lijkt mij een erg fijne föhn!

 15. 3 October 2015 / 17:06

  Wat een plaatje<3

 16. 3 October 2015 / 19:03

  Wauw onwijs gaaf!! En wat maak je toch altijd mooie foto’s!

 17. 4 October 2015 / 09:44

  Ik droog mijn haar zelden met de haardroger, dus ik blijf voorlopig bij mijn simpele Babyliss haardroger.

 18. 4 October 2015 / 19:56

  Zodra m’n permanent uit m’n haar is, wil ik mijn haar wat vaker drogen met een föhn. Je haar zit/voelt beter en het is zo lekker snel droog! Fijne review, Balmain is zo’n mooi merk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *